Moddermanspad, Bourtange

Een weelderige tuin, met liefde aangelegd…

De tuin ligt aan een onverharde weg, het Moddermanspad, en is 4400 m2 groot met een mooie verscheidenheid aan plantensoorten; eenjarigen en vaste planten, schaduw- en zonminners.
Om een prairiegedeelte mogelijk te maken zijn een aantal grote bomen uit de houtwal gehaald, zodat de zon vrij spel kreeg in dit tuindeel. Naast de prairie is een fruittuin en wilde bloemengedeelte.
Dichter bij het woonhuis ligt de moestuin met kasje, aangrenzend een kruidentuin. Een vijver met weelderige oeverbeplanting ontbreekt niet.  

Over graspaden

Over graspaden dwaal je door de tuin, waarin verschillende niveaus gerealiseerd zijn, waardoor ook planten die van natte voeten houden een plekje hebben gekregen. Leuke hoekjes en doorkijkjes.
Nieuw aangelegd is de ‘creviche garden’. Dat is een rotstuin waarin de gaten en spleten zijn nagebootst die je ook in natuurlijke rotsformaties aantreft en waarin daarvoor geschikte planten kunnen groeien.


Extra activiteiten

Mini-workshop kunstkaart maken met Cora Westerink

Ga ontdekken of collage-maken misschien een nieuwe hobby kan worden! Met tijdschriftpapier, lijm en karton maak je met deze techniek een mooie kunstkaart! Om te versturen of om zelf te houden. Alles staat klaar!
Donderdagmiddag 20 juni van 14.00 tot 16.00 uur.
Toegang gratis, opgave is niet nodig.

Praktische informatie

Moddermanspad
Trudy Wieffer en Paul Veerkamp
Moddermanspad 2 
9545 TX Bourtange

0599-326807  | 06 42857522
t.wieffer@eemsdeltacollege.nl

Woensdag 19 juni gesloten; andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Artistiek programma

Oscar de Jong | beelden van cortenstaal

Cora Westerink | (analoge) collages


creviche garden