Moddermanspad, Bourtange

Een weelderige tuin, met liefde aangelegd…

De tuin ligt aan een onverharde weg, het Moddermanspad, en is 4400 m2 groot met een mooie verscheidenheid aan plantensoorten; eenjarigen en vaste planten, schaduw- en zonminners.
Om een prairiegedeelte mogelijk te maken zijn een aantal grote bomen uit de houtwal gehaald, zodat de zon vrij spel kreeg in dit tuindeel. Naast de prairie is een fruittuin en wilde bloemengedeelte.
Dichter bij het woonhuis ligt de moestuin met kasje, aangrenzend een kruidentuin. Een vijver met weelderige oeverbeplanting ontbreekt niet.  

Over graspaden

Over graspaden dwaal je door de tuin, waarin verschillende niveaus gerealiseerd zijn, waardoor ook planten die van natte voeten houden een plekje hebben gekregen. Leuke hoekjes en doorkijkjes.
Nieuw aangelegd is de ‘creviche garden’. Dat is een rotstuin waarin de gaten en spleten zijn nagebootst die je ook in natuurlijke rotsformaties aantreft en waarin daarvoor geschikte planten kunnen groeien.

Extra Activiteiten

  • 25 en 26 juni Wendela Tenner, fagot

Verrast worden door mooie klanken…

In Amsterdam speelt Wendela Tenner in een blazersensemble, maar tijdens WWR speelt ze solo op haar fagot in de bloemrijke entourage van Moddermanspad.

Wanneer: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni, steeds om 11.00 uur en om 14.00 uur.

  • 25 en 26 juni Jan jongejans, vogelsafari

Ga vogels spotten in de gevarieerde begroeiing van Moddermanspad. Onder leiding van Jan Jongejans, vogelkenner. In Amsterdam is Jan ”ijsvogelcoördinator”. Met een groep vrijwilligers zorgt hij bij vorst voor wakken in het ijs, zodat de ijsvogels hun visjes kunnen blijven vangen. Zo nodig drie keer per dag!

Wanneer: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni om 15.00 uur. Bij voldoende belangstelling.


Praktische informatie

Moddermanspad
Trudy Wieffer en Paul Veerkamp
Moddermanspad 2 
9545 TX Bourtange

0599-326807  | 06 42857522
t.wieffer@eemsdeltacollege.nl

Woensdag 22 juni gesloten; andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Artistiek programma

Oscar de Jong | objecten van cortenstaal

Cora Westerink | (analoge) collages


creviche garden