Beeldentaal, Wedde | Bep Jansse van Noordwijk

Voor kunstenares Bep Jansse van Noordwijk is haar mooie tuin de etalage voor haar beelden! 

De tuin is 2000 m2 groot, heeft voornamelijk een groenblijvende beplanting en heeft vele paadjes, waardoor alle kunstwerken van dichtbij te bekijken zijn. Zittend op één van de vele zitjes kun je de tuin goed op je in laten werken. Er is veel te zien en Bep vertelt graag over haar werkwijze en creaties.

De beelden worden ontworpen in klei. Om het model worden gipsen matrijzen gemaakt, waar de klei vervolgens uit gehaald wordt. De matrijzen worden volgegoten met witte en/of aluminium cement. Als het gietsel volledig is uitgehard wordt de matrijs er afgehakt. Omdat die niet opnieuw te gebruiken is, is elk beeld een unica.

Bep haalt haar inspiratie uit de natuur en de mensen en dieren om haar heen. Haar beeldhouwinspiratie is bijna onuitputtelijk, wat in haar beelden en keramiek is terug te zien. In elke klomp klei zit weer een verrassende vorm verborgen.

Extra activiteiten

Zaterdag 15 juni vanaf 10.30 uur Mojore

Praktische informatie

Beeldentaal
Bep Jansse van Noordwijk,
Weddermarke 4a
9698 AZ Wedde

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Bep schenkt koffie en thee tijdens Westerwolde rijgt

Artistiek programma

Expositie eigenaresse
Tijdens Westerwolde rijgt exposeert Bep Jansse van Noordwijk haar beelden en keramiek. De tuin is haar etalage en alle beelden samen vormen “Beeldentaal’. In de werkschuur worden demonstraties gegeven. 

Bep Jansse van Noordwijk in haar werkplaats