Het MOW | Museum Westerwolde (BL)

Het MOW in Bellingwolde is één van de Bijzondere Locaties, die tijdens WWR tien dagen gratis toegankelijk is en speciaal voor WWR activiteiten of exposities organiseert.

Het MOW programmeert door het jaar heen verschillende tentoonstellingen, met steeds een eigen thema of een nieuwe benadering.

Mary Velthoen

Westerwolde rijgt   

Elk jaar heeft het MOW, speciaal voor Westerwolde rijgt, tien dagen lang extra aandacht voor het buitenterrein. Voor het museum tref je een gazon met prachtige oude bomen en een terras, achter het museum een wandelbos met een rijke geschiedenis.

Zowel de tentoonstellingen als het buitenterrein zijn tijdens Westerwolde rijgt vrij toegankelijk.
Foto: Johan Prins

Extra Activiteiten

Zondag 25 juni: A Capelli vocaal ensemble om 10.30 uur.


Praktische informatie


Het MOW | museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde
0597 – 53 15 09
info@hetmow.nl
www.hetmow.nl 

alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Tijdens Westerwolde rijgt is het museum tien dagen lang gratis te bezoeken.

Artistiek programma

Gronings licht

Groningse luchten zijn adembenemend, met wolken die woest wegwaaien boven het noorden, zich oneindig uitstrekken over het Oldambt of zachtjes het oeroude landschap van het westen of het betoverende Westerwolde beroeren. De lucht speelt in de open landschappen van Groningen een hoofdrol. Er gaat iets boven Groningen!

Theo Zwinderman

De nadrukkelijke aanwezigheid van de lucht maakt de beleving van het Groninger land altijd weer anders van licht, kleur en sfeer. In de tentoonstelling Gronings licht delen 24 kunstenaars hun indrukken van dit samenspel. Schilderijen, installaties, grafiek, foto’s en bewegende beelden nemen je als bezoeker op een verrassende manier mee in een veelheid van stemmingen.

Christiaan Kruitwaard
S. Hartman