Het MOW | Museum Westerwolde (BL)

Het MOW in Bellingwolde is één van de Bijzondere Locaties, die tijdens WWR tien dagen gratis toegankelijk is en speciaal voor WWR activiteiten of exposities organiseert.

Het MOW programmeert door het jaar heen verschillende tentoonstellingen, met steeds een eigen thema of een nieuwe benadering.

Westerwolde rijgt   

Elk jaar heeft het MOW, speciaal voor Westerwolde rijgt, tien dagen lang extra aandacht voor het buitenterrein. Voor het museum tref je een gazon met prachtige oude bomen en een terras, achter het museum een wandelbos met een rijke geschiedenis.

Zowel de tentoonstellingen als het buitenterrein zijn tijdens Westerwolde rijgt vrij toegankelijk.
Foto: Johan Prins

Extra Activiteiten

Optreden: Flatlandish, akoestische muziek
Wanneer: zondag 26 juni vanaf 11.00 uur


Praktische informatie


Het MOW | museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde
0597 – 53 15 09
info@hetmow.nl
www.hetmow.nl 

alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Tijdens Westerwolde rijgt is het museum tien dagen lang gratis te bezoeken.

Artistiek programma

De grote nostalgieshow

In 2022 tref je de kersverse expositie ‘De grote nostalgieshow’, waarin het museum de betekenis van nostalgie in de moderne tijd verkent. In verschillende lichtvoetige opstellingen speelt de historische collectie van het MOW daarbij een eigen rol.

Zet al je zintuigen aan want behalve iets te kijken, valt er ook van alles te beluisteren en te proeven en nemen geuren je mee terug in de tijd. 

Bostalgieroute

In het museumbos haakt een wandelroute aan op dit thema. Loop de ‘Bostalgieroute’; kijk tevreden naar het verleden en maak aandacht voor het nu.