Het MOW | Museum Westerwolde (BL)

Het MOW in Bellingwolde is één van de Bijzondere Locaties, die tijdens WWR tien dagen gratis toegankelijk is en speciaal voor WWR activiteiten of exposities organiseert.

Het MOW programmeert door het jaar heen verschillende tentoonstellingen die steeds vanuit een andere invalshoek het Groninger platteland, speciaal Westerwolde, verkennen.

Johan Dijkstra – Sandjerhuus Rhederbrug (collectie het MOW)

Westerwolde rijgt 2024

Elk jaar gaat het MOW speciaal voor Westerwolde rijgt naar buiten, met tien dagen lang extra aandacht voor het buitenterrein. Daar vind je een terras en gazon met prachtige oude bomen en achter het museum bovendien een wandelbos met een speelse en interactieve wandelroute.

Binnen loopt de expositie Ons laand. Die combineert historische stukken met uitingen van hedendaagse kunstenaars en laat zien hoe Westerwolde voor hun al eeuwenlang een inspiratiebron is.

Behalve divers werk uit de eigen museumcollectie, waaronder bekende stukken van kunstkring de Ploeg en etsen van Johan Hemkes, zie je ook werken in bruikleen uit andere collecties. Daarnaast tref je modern werk, waaronder een grootse en verrassende compositie van ruim 150 hedendaagse kunstenaars, die speciaal voor deze expositie ieder een paneel vulden.

Je ontdekt wat bakens zijn in het Westerwoldse landschap en op verschillende manieren kun je zelf creatief je sporen achterlaten in de expositie. Jonge bezoekers gaan op avontuur in een speciale popup-plinttentoonstelling.

Zowel de tentoonstellingen als het buitenterrein zijn tijdens Westerwolde rijgt vrij toegankelijk.
Foto: Johan Prins

Extra Activiteiten

Zaterdag 15 juni: The Blue Happy Bacon vanaf 13.00 uur.


Praktische informatie


Het MOW | museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde
0597 – 53 15 09
info@hetmow.nl
www.hetmow.nl 

alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Tijdens Westerwolde rijgt is het museum tien dagen lang gratis te bezoeken.

Artistiek programma

Johan Remkes – Zandweg Westerwolde (collectie het MOW)
Jan Alting – Westerwoldse Aa
(collectie het Mow)