Voedselbos Klein Renneborg, Vlagtwedde

Een romantisch voedselbos

Net buiten Vlagtwedde, in buurtschap Renneborg, vind je het volwassen voedselbos Klein Renneborg van 1,1 hectare groot. Bij dit voedselbos is productie ondergeschikt omdat de natuurwaarden voorop staan.


In het voedselbos is van alles te zien, zo is er een grote grondwaterpoel. De poel kent een bijna volledig natuurlijke begroeiing, met als meest zeldzaam plantje de moeraswolfsklauw. Ook bevindt zich er een notengaarde. Alle noten zijn eigen zaailingen die nu volop noten geven. Uniek voor Nederland is het grote aantal zwarte walnootbomen.

In de fruitgaard staan veel hoogstamfruitbomen, waaronder de Groninger Kroon en de Zedeling, naast amandelen, mispels en veel andere soorten bomen, struiken, heesters, klimmers, kruiden, wortels en knollen.
In de zomer gonst het van de insecten op een open plek met weidebloemen.

Nieuw dit jaar zijn de kruidencirkel en de colonnade, een robuuste constructie voor de eetbare klimmers. In het kader de van de permacultuur wordt er gewerkt met hügelbedden. 
Eigenaren Henk en Lianne zijn erg enthousiast over deze prachtige plek en kunnen er veel over vertellen. 

Een deel van de opbrengst wordt verwerkt en tevens ook te koop aangeboden. Voedselbos Klein Renneborg is ook verkooppunt van burgercoöperatie Land van Ons. 

Extra activiteiten

Zaterdag 22 juni om 14.00 en 16.00 uur Michiel Mos.

Praktische informatie

Henk Kiers en Lianne de Kort
Wollinghuizerweg 102
9541 VD Vlagtwedde
Mobiel: 0654722908
Website: Voedselbos Klein Renneborg

Koffie/thee/taart te verkrijgen

Woensdag 19 juni gesloten de andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.

Artistiek programma

Lianne de Kort | beeldend kunstenaar

————————————-