Ginie Klooster Kloen

Duizendpoot als het om textiel gaat…

Ginie Klooster Kloen is altijd bezig met vormgeving en kleuren, zowel in haar prachtige tuin als met allerlei textiel. Haar tuin valt net buiten onze regio, vandaar dat Ginie een plekje gezocht heeft bij de Stonefarm in Stadskanaal.
In de zomermaanden creëert zij een kleurenpallet in de tuin, door middel van kleurige bloemen borders. De natuur geeft haar inspiratie. Vormen en kleuren komen terug in haar textielwerkstukken, soms ingetogen, maar meestal met veel kleur.

Door middel van verschillende workshops heeft zij zich een veelheid aan technieken eigen gemaakt en in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld. Ginie ontwerpt quilts, weef- en wolobjecten.

Tijdens Westerwolde rijgt geeft Ginie demonstraties verven, weven, spinnen en naaldvilten.

Praktische informatie

Ginie Klooster Kloen
1e Exloërmond 12
9573PA 1e Exloërmond

0611265576
geertenginie@live.nl

Facebookpagina: Ginie Klooster Kloen

Het verven van stof en/of wol kan op verschillende manieren…

Een van de verftechnieken is Shibori, een verf techniek waarbij stof word doorgenaaid voor het verf proces, hierdoor blijven bepaalde delen van de stof onbereikbaar voor de kleurstof.

Delen van de geverfde lappen stof worden verwerkt in quilts, vaak met bloemenapplicaties, waar met de hand of naaimachine veel lijnen in genaaid worden om de vormen te benadrukken.
De wol, zowel naturel als gekleurd, wordt gebruikt voor naaldvilten. Fantasiefiguren, zoals  gekke vogels en trollen. Of gesponnen tot garen en daar maakt Ginie dan weer omslagdoeken of dekens van.

Ginie maakt ook 3D objecten in de vormen van staande boekjes.

Haar nieuwste experiment: met een hevelriet weefgetouwtje wandobjecten maken van o.a. wol en vondsten uit de natuur.