Liesbeth Visser | florale kunst

Liesbeth Visser was in het verleden verpleegkundige maar is inmiddels volledig een plantaardig kunstenaar. De vakopleiding tot bloemist met aanvullende specialisaties volgde ze in de avonduren. Workshops van gespecialiseerde meesterbinders inspireerden haar tot het werken met hoofdzakelijk bladeren en schors. Ze ontwikkelde een eigen stijl en op den duur een liefde voor plantaardige wandobjecten. Het was een zoektocht naar geschikte materialen die na droging toch een mooie kleur en vorm houden. Nog steeds komt ze natuurlijke materialen tegen, die haar inspireren en uitdagen om te verwerken in een object.

Met veel blad, schors, zaaddozen, peulen welke mooi indrogen, soms aangevuld met takken en natuurlijke vezels, komt Liesbeth tot een compositie. De mogelijkheden van deze prachtige natuurlijke materialen in hun eigen vorm, inspireren haar. Ze gebruikt regelmatig een cirkel vorm, deze staat voor oneindigheid en continuïteit. Het geeft eenheid en harmonie weer, dat past bij Liesbeth.

Door de veelheid aan prikkels om ons heen en wat de natuur ons biedt is soms ordening nodig vindt Liesbeht. Ook dat kun je terugzien in sommige werken haar gemaakt.

Praktische informatie

Liesbeth Visser exposeert bij Objet Trouves.

Liesbeth Visser
Schapendrift 17
9411BK Beilen

Telefoonnummer: 0624932652
E-mailadres: liesb.vis@gmail.com
Website: www.demaretak.nl
Facebookpagina: De Maretak