Cora Westerink | collages

Analoge collages. Handwerk tot de laatste snipper…

Na lange tijd gewerkt te hebben voor landelijke lifestylebladen, als freelance tekstschrijver en fotograaf, verlangde Cora Westerink een paar jaar geleden stiekem weer naar een leven zonder deadlines. Tijdens de corona-lockdown werd de knoop doorgehakt. Ze schrijft nog steeds dagelijks, heeft haar camera altijd binnen handbereik, maar is steeds meer te vinden in haar atelier, waar ze analoge collages maakt. Hobby werd hoofdzaak.

De fascinatie voor papier was er altijd al. Zoveel structuren, bedrukt of naturel, van tijdschriftpapier tot handgeschept. Bij haar collages kan de inspiratie voortkomen uit één enkele snipper of afbeelding, die ook meteen het thema en de hoofdkleur gaat bepalen. En er zit meestal ergens een stukje tekst in haar collages, want van haar woordverslaving komt ze nooit meer af.

Knäckebröd

Praktische informatie

Cora exposeert bij Moddermanspad en geeft donderdag 20 juni een leuke workshop!

Mini-workshop kunstkaart maken
Ga ontdekken of collage-maken misschien een nieuwe hobby kan worden! Met tijdschriftpapier, lijm en karton maak je met deze techniek een mooie kunstkaart! Om te versturen of om zelf te houden. Alles staat klaar!

Donderdagmiddag 20 juni van 14.00 tot 16.00 uur.
Toegang gratis, opgave is niet nodig.

Cora Westerink | analoge collages
Höchterweg 1A,
9661 TJ Alteveer Gn.
corawesterink.nl

Instagram: corawesterink
mail@corawesterink.nl

Adelaar
De reis | 60 x 40 cm

Legio mogelijkheden

In haar collages verwerkt de kunstenares alle denkbare soorten papier, textiel, acrylverf, inkt, krijt, gedroogde natuurmaterialen en wat ze verder een toevoeging vindt. Niets wat plat is en geplakt kan worden is veilig!

Eight
Say cheese

Musjes