Objets Trouvés, Blijham | Greet Kloeg

Kunst met een oude ziel in een bloemrijke tuin

Objets Trouvés is de naam van de tuin van Greet Kloeg, kunstenares in Blijham. Genoemd naar de kunstvorm die ze hanteert; ze gebruikt objets trouvés voor haar kunstwerken, letterlijk: gevonden voorwerpen.
Haar atelier/expositieruimte bevindt zich op de deel van de voormalige oude bakkerij en ook de tuin rondom is etalage voor haar kunst.
Objets Trouvés ligt tegen de wierde van de kerk van Blijham; de toren torent boven de bomen uit en je weet altijd hoe laat het is. 
Veel bloemen, daar houdt Greet van, stokrozen zijn favoriet. Tussen de bloemen staan haar creaties, al dwalend door de tuin kom je ze tegen. Er is een spannend bospaadje langs de rand van de tuin.
Naast beeldend kunstenaar is Greet musicus. Ze bespeelt vele instrumenten, waaronder doedelzak. Het kan maar zo zijn dat je tijdens een bezoek verrast wordt door een spontaan optreden! En anders: gewoon vragen. 

Extra activiteiten

Gedurende het gehele evenement treedt Greet Kloeg op in haar tuin.

Praktische informatie

Objets Trouvés
Greet Kloeg,
Oosteinde 33,
9697 XE Blijham

06 11856721
greetkloeg@telfort.nl

Tijdens WWR alle dagen geopend

Artistiek programma

Liesbeth Visser | florale kunst

Greet Kloeg | objecten en muziek

Greet Kloeg bespeelt vele instrumenten

Werkwijze

Objets trouvés (readymade) is een kunstvorm die is ontstaan in het begin van de 20e eeuw. Bestaande, vaak gevonden onderdelen worden samengevoegd tot een kunstwerk. Bij elk kunstwerk heeft Greet Kloeg wel een verhaal; de doorleefde onderdelen geven de creatie een ziel. 
Naast objecten maakt Greet ook kunstkaarten.