Trollgård Mussel

Het is duidelijk dat de eigenaren van deze tuin een zwak voor Zweden hebben. Trollgård betekent trollenboerderij en de tuin is ingericht volgens de lagom-gedachte: ‘precies zo goed of veel als het zou moeten zijn’. De bewoners hebben dat vertaald naar een beetje van dit en een beetje van dat, zoveel mogelijk gebruik makend van gebruikte materialen.


In de voortuin ligt de Kopse Aa, een langgerekte vijver met een naam die een knipoog is naar de vele waterstromen in Westerwolde die ook op Aa eindigen.
Verder is er een rozenprieel met geurende rozen, een boomgaardje, een vlinder/insectenborder en bospaadje door het eigen trollenbos (Trollskog), naar een wildhuisje met uitkijk over de landerijen.

De moes/kruidentuin is veranderd in een rots- en bloementuin met vijvertje. De kruiden en moestuin komt u door de hele tuin tegen.


De boerderijdieren in het stalletje hebben, hoe kan het ook anders, allemaal een Zweedse naam. Opvallend is de warme rode kleur van de bijgebouwen.
In het Zweedse Huis is het loppis café , een soort recycle/ presentjes schuur. Er zijn in het tuin seizoen, als de eigenaren thuis zijn, heerlijke Zweedse lekkernijen te krijgen bij de koffie/thee.

Jessica heeft haar eigen galerie aan huis, die u kunt bezichtigen.

Extra Activiteiten

Zaterdagmiddag 15 juni: Siep Schoenmaker – gedichten en vertelsels in het Gronings.

Zaterdag 22 juni: Midzomerfeest. We vieren het midzomerfeest met een kinderplein; kampvuur met lekkernijen erboven bakken, een puzzel/speurtocht met presentje en een kleurplaat maken.

Zaterdag 22 juni: Josien Bakker vanaf 13.00 uur.

Zondagmiddag 23 juni: Siep Schoenmaker – gedichten en vertelsels in het Gronings.

Praktische informatie

Trollgård
Bart en Jessica Wassenaar
Kopstukken 23
9584 TE Mussel
06 16661978

Tijdens Westerwolde rijgt alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

jessica_bouman@hotmail.com
hetzweedsehuis.nl

Artistiek programma

Jessica Wassenaar exposeert op haar eigen erf, Trollgård.

Over Jessica Wassenaar

Van bloemist, peuterleidster, kruidendeskundige naar beeldend kunstenaar.

Dankzij het volgen van lessen op de Haagse school van kunsten en bij verschillende kunstenaars, volgt ze al jaren haar eigen weg in de kunst en die is divers, schilderen, beeldhouwen en mobiele fotografie. Altijd speelt de natuur en het gevoel/emotie er een rol in. Ze heeft zowel in Nederland en het buitenland geëxposeerd, solo en in groepsverband.

Joke Heerlien | textiel en fotografie

Eveline Hoekstra – van Veen | schilderkunst

Nienke van Veen | brons sculpturen