Trollgård Mussel

Het is duidelijk dat de eigenaren van deze tuin een zwak voor Zweden hebben. Trollgård betekent trollenboerderij en de tuin is ingericht volgens de lagom-gedachte: ‘precies zo goed of veel als het zou moeten zijn’. De bewoners hebben dat vertaald naar een beetje van dit en een beetje van dat, zoveel mogelijk gebruik makend van gebruikte materialen.
In de voortuin ligt de Kopse Aa, een langgerekte vijver met een naam die een knipoog is naar de vele waterstromen in Westerwolde die ook op Aa eindigen.
Verder is er een rozenprieel met geurende rozen, een kleine moes-kruidentuin, een boomgaardje, een vlinder/insectenborder en bospaadje door het eigen trollenbos (Trollskog), naar een wildhuisje met uitkijk over de landerijen.
De boerderijdieren in het stalletje hebben, hoe kan het ook anders, allemaal een Zweedse naam. Opvallend is de warme rode kleur van de bijgebouwen. In het Zweedse Huis is het creatieve café en wordt de kunst gepresenteerd. Ook zijn er heerlijke Zweedse lekkernijen te krijgen.

Extra Activiteiten

De extra activiteiten worden binnenkort toegevoegd.


Praktische informatie

Trollgård
Bart en Jessica Wassenaar
Kopstukken 23
9584 TE Mussel
06 16661978

Tijdens Westerwolde rijgt alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

jessica_bouman@hotmail.com
hetzweedsehuis.nl

Artistiek programma

Jessica Wassenaar exposeert op haar eigen erf, Trollgård.

Over Jessica Wassenaar

Als bloemist begonnen en via peuterleidster, kruidendeskundige, terecht gekomen bij de beeldende kunst.
Als puber was zij al geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Na de havo en een bloemenopleiding, heeft zij een jaar les gevolgd bij de Haagse school voor kunsten.
Teken- en schilderlessen volgde zij vervolgens o.a. bij AKE in Emmen bij Suco Sarkinovic.
Daarna heeft zij jarenlang lessen gevolgd bij Nicole v/d Veen-Kerssies en bij Ivo Winnubst. Maar ook het boetseren boeide haar en daarvoor volgde ze lessen bij het ICO in Assen en nu bij Thea Veldkamp.

Haar inspiratie komt vooral uit de natuur en het prachtige land Zweden. Zij schildert realistisch maar niet té. Het moet voor haar een schilderij blijven met een ‘foutje’ en een ziel erin. Zowel solo als met groepen heeft zij al vaak geëxposeerd door het land.
Jessica exposeert met schilderijen en speksteen creaties, maar is ook met een nieuwe uitdaging bezig (nog in ontwikkeling).

Joke Heerlien | textiel en fotografie

Helena Jansen | keramiek

Nienke van Veen | brons sculpturen