Trollgård Mussel (bonustuin)

Bart en Jessica Wassenaar hadden zich opgegeven voor Westerwolde rijgt en zaten vol plannen. In februari moesten ze zich helaas afmelden vanwege een vervelende blessure aan de knie van Jessica. Maar het herstel ging sneller dan verwacht. Ze meldden zich weer aan. Helaas te laat voor het programmaboekje, daar staan ze niet in. U vindt deze tuin tussen nr. 17 en nr. 18 op het kaartje. Van harte welkom bij Trollgård!

Het is duidelijk dat de eigenaren van deze tuin een zwak voor Zweden hebben. Trollgård betekent trollenboerderij en de tuin is ingericht volgens de lagom-gedachte: ‘precies zo goed of veel als het zou moeten zijn’. De bewoners hebben dat vertaald naar een beetje van dit en een beetje van dat, zoveel mogelijk gebruik makend van gebruikte materialen.
In de voortuin ligt de Kopse Aa, een langgerekte vijver met een naam die een knipoog is naar de vele waterstromen in Westerwolde die ook op Aa eindigen.
Verder is er een rozenprieel met geurende rozen, een kleine moes-kruidentuin, een boomgaardje, een vlinder/insectenborder en bospaadje door het eigen trollenbos (Trollskog), naar een wildhuisje met uitkijk over de landerijen.
De boerderijdieren in het stalletje hebben, hoe kan het ook anders, allemaal een Zweedse naam. Opvallend is de warme rode kleur van de bijgebouwen. In het Zweedse Huis is het creatieve café en wordt de kunst gepresenteerd. Ook zijn er heerlijke Zweedse lekkernijen te krijgen.

Extra Activiteiten

Zaterdagmiddag 18 juni meerdere malen een kort optreden van
De ‘Jon Meyerjon Band’, blues

Jon Meyerjon is sinds zijn tienertijd al gepassioneerd bezig met muziek.
Vanuit de blues heeft hij een eigen stijl ontwikkeld, de “Doggone Blues”. Eigen composities in een toegankelijke muziekstijl met swingende ritmes en goed in het gehoor liggende melodieën.


Zaterdag 25 juni:
Naar Scandinavisch voorbeeld wordt midzomer gevierd!
Rond de meiboom zijn leuke activiteiten. Er kan een eigen picknickmand meegenomen worden, maar er is ook bij Trollgård wat lekkers te krijgen om gezellig de zomer te vieren!


Zondagmiddag 26 juni: meerdere malen een kort optreden van:
Vocaal ensemble Chaverim, Scandinavisch repertoire

In 1982 opgericht als interkerkelijk koor en inmiddels uitgegroeid tot Vocaal Ensemble Chaverim. Chaverim komt uit het Hebreeuws en betekent vrienden. Het is een gemengd koor bestaande uit ongeveer 35 leden en staat onder leiding van dirigent Klaas Withaar. Het koor brengt Scandinavisch repertoire.


Praktische informatie

Trollgård
Bart en Jessica Wassenaar
Kopstukken 23
9584 TE Mussel
06 16661978

jessica_bouman@hotmail.com
hetzweedsehuis.nl

Artistiek programma

Jessica Wassenaar exposeert op haar eigen erf, Trollgård.

Over Jessica Wassenaar

Als bloemist begonnen en via peuterleidster, kruidendeskundige, terecht gekomen bij de beeldende kunst.
Als puber was zij al geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Na de havo en een bloemenopleiding, heeft zij een jaar les gevolgd bij de Haagse school voor kunsten.
Teken- en schilderlessen volgde zij vervolgens o.a. bij AKE in Emmen bij Suco Sarkinovic.
Daarna heeft zij jarenlang lessen gevolgd bij Nicole v/d Veen-Kerssies en bij Ivo Winnubst. Maar ook het boetseren boeide haar en daarvoor volgde ze lessen bij het ICO in Assen en nu bij Thea Veldkamp.

Haar inspiratie komt vooral uit de natuur en het prachtige land Zweden. Zij schildert realistisch maar niet té. Het moet voor haar een schilderij blijven met een ‘foutje’ en een ziel erin. Zowel solo als met groepen heeft zij al vaak geëxposeerd door het land.
Jessica exposeert met schilderijen en speksteen creaties, maar is ook met een nieuwe uitdaging bezig (nog in ontwikkeling).