Kwekerij ’t Ol Daip, Ter Apel

De tuin is gelegen aan de Sellingerstraat, de doorgaande weg naar Ter Apel. Voor het huis stroomt de Ruiten Aa, één van de riviertjes waar Westerwolde door is gevormd.

In maart 2015 kochten Wendy en Danny hun huis aan de Sellingerstraat 7 en in de jaren dat ze er wonen hebben ze al veel gedeelten van de tuin aangepakt, beetje bij beetje. In 2018 startten ze hun kwekerij, gespecialiseerd in kruiden en bijzondere groenten. 

Ook in de siertuin gaat ‘eetbaar’ steeds meer de boventoon voeren. Voor de sfeer in dit tuingedeelte laten ze zich inspireren door de Engelse cottagestijl. Alle cottage-elementen zijn terug te vinden: rijke borders, de groentetuin, het eetterras, de tuinschuur en natuurlijk de kwekerij.


Extra Activiteiten

Zaterdag 22 juni vanaf 14.30 uur Nikki & Bert


Praktische informatie

Kwekerij ’t Ol Daip
Wendy Marbus en Danny Hummel
Sellingerstraat 7
Ter Apel

06 53446756
oldaip.nl

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Groepen welkom. Ook toegang met aangelijnde hond

Artistiek programma

Marleen Dijkdrent | interactieve landschapskunst


De kwekerij

De kwekerij is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Er kwam een grote tunnelkas en een nieuwe toegangsweg.
Het laatste project is de permacultuurtuin. In deze border/tuin staan voornamelijk eetbare planten volgens het permacultuur principe. Deze tuin is niet alleen functioneel maar ook prachtig om te zien en zit boordevol leven. Verschillende methodes zijn  toegepast om de grond structureel te verbeteren, zoals de Hugelbed methode.
Er zijn inheemse eetbare landschapshagen als windbrekers aangelegd. ‘Eetbaar’ voert in alle tuindelen de boventoon!