Ina Savenije | keramiek

Kunstig bij de Vistrap

Ina Savenije (1964) is geboren in Drenthe, maar woont nu in Ter Apel. We kennen haar al van een eerdere editie van WWR, want in 2018 deed zij mee met haar eigen tuin. Achter haar tuin loopt het riviertje de Runde met daarin een vistrap. Dat is de naam die ze koos voor haar locatie.
Exposerend gastkunstenaar in haar tuin destijds was een keramiste en op de vraag van Ina of zij een paar vissen van keramiek voor haar wilde maken was het antwoord: “Dat kun je zelf ook wel, kom bij mij maar een keramiekcursus volgen.”
Inmiddels is Ina vele handgevormde klaprozen, papaverbollen, vogelschalen op pootjes en vogeldrinkbakjes verder; de binnenkant geglazuurd, de buitenkant vaak raw.

Inspiratie voor haar werk haalt Ina uit haar tuin, want tuinieren is ook een grote hobby. Haar eerste objecten waren vooral tuin gerelateerd, maar inmiddels maakt ze ook mooie interieurobjecten, zoals schijven van keramiek, huisjes en af en toe een grote schaal.

Ina Savenije exposeert bij Kopje Genieten in Sellingen

Praktische informatie

Ina Savenije | Kunstig bij de Vistrap
Generaal Maczeklaan 6
9561 ZA ter Apel

06 50622806      
inasavenije@gmail.com
Instagram: kunstigbijdevistrapHernieuwde kennismaking

Ooit volgde Ina een eenmalige cursus ‘draaien’, ongeveer 30 jaar geleden. Maar na de geboorte van haar kinderen en de verandering die dat meebracht, bleef het daarbij. De hernieuwde kennismaking met klei in 2018 heeft het stookvuurtje weer aangewakkerd. Haar werk is gekenmerkt door eenvoud, zoals ze zelf zegt, en door te experimenteren met glazuren wordt ieder object uniek.