Ina Savenije | keramiek

Kunstig bij de Vistrap

Even kennismaken
Ina Savenije, is geboren in Drenthe en sinds 1998 wonend in het mooi e Westerwolde. Als sinds haar vroege jeugd is ze graag creatief bezig met knutselen, kleding maken, haar eigen bloementuin, bloemschikken, als ze maar creatief bezig was . Achter haar tuin ‘De Vistrap’ loopt het riviertje de Runde met daarin 3 vistrappen. Daar ook zijn de nieuwe kunststukjes te vinden tussen de bloeiende planten.

Altijd uniek
Ongeveer 30 jaar geleden volgde Ina een eenmalige cursus ‘draaien’. Maar sinds 2015 heeft ze een hernieuwde kennismaking gemaakt met klei. Zelf iets maken is spannend, je vult de oven met de eerste bisquitstook en na het glazuren nog een glazuurstook. Daarna zie je pas het bakresultaat. Dit kan soms teleurstellend zijn. Maar vaak is Ina heel blij van de verrassende effecten van het experimenteren met verschillende glazuurlaagjes, wat ieder object uniek maakt..

Zelf doen
Exposerend kunstenaar in haar tuin destijds was een keramiste. Op de vraag van Ina of zij een paar vissen van keramiek voor haar wilde maken was het antwoord: ’dat kun je zelf ook wel, kom maar bij mij een keramiekcursus volgen.” Inmiddels zijn er honderden kleine kraalvisjes voor visitekaartjes gemaakt en vele klaprozen, papaverbollen, vogelschalen op pootjes. Verder maakt ze grote schalen en kleine ‘herinneringsschaaltjes’ met een afdruk van oma’s gehaakte kleedje of afdruk van opa’s borrelglaasje.

Praktische informatie

Ina Savenije exposeert bij Kopje Genieten in Sellingen

Ina Savenije | Kunstig bij de Vistrap
Generaal Maczeklaan 6
9561 ZA ter Apel

06 50622806      
inasavenije@gmail.com
Instagram: kunstigbijdevistrap