Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen, van solo tot koor en van pop tot klassiek!

Muzikanten WWR 2022

Tijdens iedere editie van Westerwolde rijgt zijn er op de diverse locaties regelmatig optredens van een bont scala aan artiesten. Veel verschillende muziekstijlen zijn vertegenwoordigd en de sfeer is altijd geweldig.

Op deze pagina alle artiesten in willekeurige volgorde!


K2 verpakt herkenbare onderwerpen in Groningse luisterliedjes

Bart en Evert Kruizinga. vormen samen het zangduo K2. Dat spreek je uit als K-twije op z’n Gronings. 
De broers zingen uiteraard in het Gronings en schuwen gevoelige onderwerpen niet. Het programma: Grunnegs – mor ook aans wat is een verzameling met korte verhaaltjes en Groningstalige nummers, maar ook muziek (Country) waar de mannen door geïnspireerd worden.
Evert speelt daarbij gitaar en mondharmonica en Bart cajon en eveneens mondharmonica.

Wanneer: vrijdag 24 juni vanaf 14.00 uur
Waar: Kunst geen kunst in Bourtange

Wanneer: zondag 26 juni vanaf 12.00 uur
Waar: Ginkgo biloba in Bellingwolde


CONNECTED acoustic formation

CONNECTED is een driekoppige formatie bestaande uit twee zangeressen
(Enriëtte Vegter/Majorie Westerink) en een gitarist (Ronald Boltendal).
Ze spelen graag in kleine akoestische setting tijdens een bbq, een tuinfeest of huiskamerconcert.
Connected brengt een zéér uiteenlopende setlist van luisternummers/lichte popmuziek van alle tijden, met hier en daar een verrassende eigen twist.
Wedden dat u een nummertje meezingt?!

Wanneer: zaterdag 18 juni vanaf 15.00 uur
Waar: MoeNieks Vlagtwedde

Wanneer: zaterdag 25 juni; om 13.00 en 15.00 uur.
Waar: Alteveer Buiten in Alteveer


Flatlandish, akoestische muziek

Flatlandish is een muzikale reep chocola met Spaanse peper; akoestische muziek die smelt op de tong met af en toe een pittige bite…. Dat is althans hoe Flatlandish de eigen muziek omschrijft.
Ze spelen covers van bekende en minder bekende artiesten zoals Neil Young, Albert Niland, Neil Finn/Crowded House, Allan Taylor, Andreas Kümmert, Simon & Garfunkel, Andy Irvine enz. Naast covers worden ook af en toe eigen nummers ten gehore gebracht. De sfeer tijdens de optredens is intiem en laagdrempelig en wordt gekenmerkt door luistermuziek waarbij interactie met het luisterende publiek niet wordt geschuwd.

Peter Verhart en Jan Johannes Doff zijn beiden bezeten van mooie houtsoorten en laat dat nou het hoofdbestanddeel zijn waaruit een gitaar bestaat!
flatlandishmusic.com

Wanneer: zondag 19 juni vanaf 13.00 uur
Waar: Kopje Genieten in Sellingen
en
Wanneer: zondag 26 juni vanaf 11.00 uur
Waar: Het MOW in Bellingwolde


Vocaal Ensemble Wiltsangh, klassieke en middeleeuwse muziek


Wiltsangh is een ensemble, bestaande uit vier zangers uit de mooie regio Westerwolde. Het repertoire omvat liederen uit de Middeleeuwen, de Renaissance en ook klassieke muziek uit meer hedendaagse tijden. Liefdesliederen, liederen waarin voorjaar en zomer geroemd worden, gebeden en lofliederen wisselen elkaar af.

Wiltsangh treedt al vele jaren op tijdens middeleeuwse festivals, bij openingen van exposities en in kerken en boerderijen. En bij Westerwolde rijgt natuurlijk! 

Wanneer: 25 juni vanaf 11.00 uur
Waar: Cultuurtuin Vriescheloo

Mededeling: Dit optreden is verschoven naar 25 juni. Dat staat anders in het programmaboekje.


A Capelli, vocaal ensemble

A Capelli is een ambitieus koor uit Groningen dat zich wil onderscheiden door zijn verrassende programmering. Van middeleeuwen tot hedendaags, religieus of wereldlijk,  of alle mogelijke combinaties daarvan – het koor kiest niet voor een niche, maar wel altijd voor een interessante invalshoek. 

Er wordt nu gewerkt aan een gevarieerd filosofisch programma met oude en nieuwe muziek onder de noemer Amor Fati & Carpe Diem met liederen van Neumark, J.S. Bach, Mendelssohn, Reger, Brahms, Keen, Hailstork en Abrath. 

Wanneer: Zondag 19 juni vanaf 11.00 uur.
Waar: Burcht te Wedde


C.J. Zonneveld, country en folk

C.J. Zonneveld is 24 jaar oud, geboren in Rotterdam, maar opgegroeid in Westerwolde. Hij is zanger en gitarist voor diverse bands. Ook speelt hij graag solo; hij is straatmuzikant geweest in Coimbra, Portugal. 

Tijdens Westerwolde rijgt zal hij solo gaan spelen. Hij speel een repertoire van eigen geschreven folk nummers. Daarnaast speelt hij ook oude en bekende country en folk klassiekers. 

Wanneer: zaterdag 25 juni vanaf 11.00 uur
Waar: Tuinkronkels


The Happy Blue Bacon, popkoor


The Blue Happy Bacon (TBHB) is een gezellig popkoor dat al meer dan 20 jaar met veel plezier zingt. Voornamelijk popmuziek, met zo nu en dan een uitstapje naar een ander genre. Het koor telt ongeveer 45 leden, verdeeld over vier stemgroepen: hoge en lage alten, hoge en lage sopranen. De dirigent is Marco Warta.
Foto: Huisman Media

Wanneer: 26 juni vanaf 11.00 uur, meerdere sets.
Waar: Kopje Genieten


Vocaal ensemble Chaverim, Scandinavisch repertoire

In 1982 opgericht als interkerkelijk koor en inmiddels uitgegroeid tot Vocaal Ensemble Chaverim. Chaverim komt uit het Hebreeuws en betekent vrienden. Het is een gemengd koor bestaande uit ongeveer 35 leden en staat onder leiding van dirigent Klaas Withaar.

Wanneer: Zondagmiddag 26 juni, meerdere malen een kort optreden
Waar: Trollgård

A River Below, rockband

Uit de krochten van de Veenkoloniën zijn opgestaan 4 rockhelden, klaar om de ingedutte wereld van gegeneraliseerde rock te voorzien van nog meer doorsnee rock!
De band A River Below is opgericht in oktober 2016. Na te zijn gestart met z’n drieën, werd de band in september 2017 uitgebreid naar een kwartet. De bandleden zijn: Léon Lenting (guitar), Marinus Kanninga (drums), Desmond Dijk (vocals & bass) en Robert Hulzebos (guitar & vocals).

A River Below

Wanneer: zondag 26 juni vanaf 14.00 uur
Waar: Kwekerij ’t Ol Daip in Ter Apel


Wendela Tenner, fagot

In Amsterdam speelt Wendela Tenner in een blazersensemble, maar tijdens WWR speelt ze solo op haar fagot in de bloemrijke entourage van Moddermanspad.

Wanneer: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni, steeds om 11.00 uur en om 14.00 uur.

Waar: Moddermanspad Bourtange


bluegrass band Janis McCoury,


Live optreden van bluegrass band Janis McCoury, gekend van optredens in binnen- en buitenland (w.o. Frankrijk, België, Zwitserland, Duitsland.

De noord Nederlandse bluegrass/americana band Janis McCoury bestaat uit Liz Meesters-Janssen (zang & contrabas), Peter Noorman (banjo, zang en harmony zang), en Bert Heinhuis (dobro, gitaar en zang).

De muziek die deze band maakt bestaat uit hard driving en high lonesome bluegrass liedjes afgewisseld met gevoelige singer/songwriter nummers, waaronder ook eigen geschreven materiaal.

Wanneer: zaterdag 25 juni, vanaf 14.00 uur
Waar: MoeNieks, Vlagtwedde


Josien Bakker, zang en gitaar


Josien Bakker (2004) komt uit Vlagtwedde en is haar hele leven al bezig met muziek. Ze kreeg op haar zesde haar eerste gitaar en op haar negende haar eerste zangles. In maart 2019, tijdens de Grunneger Weeke, kwam haar muzikale avontuur in een stroomversnelling. Ze zong bestaande nummers met een eigen Groningse vertaling. In de tijd hierna volgde er muziek- en clipopnames, uitnodigingen bij radio- en televisiezenders en optredens bij verschillende gelegenheden. In september 2020 won ze het Grunneger Laidjesfestival.

Wanneer: zaterdag 18 juni vanaf 14.00 uur
Waar:  Boeket Garni in Vlagtwedde


Herbie Blues, harmonica one-man band


Herbie is de artiestennaam van Harbert Grezel (1965). Blues verraadt direct het genre.

Al 25 jaar speelt Harbert mondharmonica. Als muzikant speelde hij o.a. in High Temperature en The Blues Kings.
Harbert groeide op in Winschoten en startte zijn loopbaan als metaalbewerker bij Philips. Daarna volgde hij een opleiding als opticien.  Zijn broer speelde vroeger piano en in die tijd is de belangstelling voor muziek ontstaan. Hij werd geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry. In zijn hoofd spelen voortdurend melodieën. De basis voor zijn eigen muziek ligt in de jaren 50. Maar hij zingt en schrijft ook in het Gronings, omdat hij in die taal beter de gevoelige snaar kan raken.

Wanneer: 19 juni vanaf 12.00 uur
Waar: Ginkgo biloba


Sidaro speelt weer op de FAIR!


Sidaro speelt Klezmer en Gypsy muziek op feesten en evenementen; zo ook op onze FAIR.

Jantien Schaap (viool/nyckelharpa) op het terrein betekent goede muziek, die met veel plezier en veel liefde gemaakt wordt.
Vrolijk, meeslepend en zeker sfeerverhogend!

We zijn blij dat Sidaro er weer bij is!

Wanneer: woensdag 22 juni
Waar: FAIR terrein in Smeerling

Jantien Schaap

On2SMTH!, coverband

On2SMTH! is een pas opgerichte coverband met een aantal eigen nummers. De band bestaat uit zangeres Nikki Pontier, gitarist Bert Hardebol, bassist Rens van Bijsteren  en drummer Frank de Jonge. 

De band haalt plezier uit de tracks die ze spelen. Hun repertoire is heel divers. Van Joe Cocker tot S10 en van Maneskin tot Purple Disco Machine. 

Wanneer: zaterdag 25 juni vanaf 14.00 uur
Waar: Stonefarm


Bray up the Manifold, band


Bray up the Manifold is een band uit Groningen en maakt indie. In hun nummers zijn invloeden terug te vinden van elektronische muziek, punk en minimalisme. 

Rudd (gitaar en zang) en Marius (drums) hebben een bijzondere interesse voor de invloed van stilte op geluid. In de teksten komen thema’s als vervreemding en onbehagen aan bod.
Westerwolde rijgt wordt het eerste optreden. 

Wanneer: zondag 19 juni vanaf 14.00 uur
Waar: Ol Raive


Jon Meyerjon Band, blues

Jon Meyerjon is sinds zijn tienertijd al gepassioneerd bezig met muziek.

Vanuit de blues heeft hij een eigen stijl ontwikkeld, de “Doggone Blues”. Eigen composities in een toegankelijke muziekstijl met swingende ritmes en goed in het gehoor liggende melodieën.

Wanneer: Zaterdagmiddag 18 juni; meerdere malen een kort optreden
Waar: Trollgård