Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen, van solo tot koor en van pop tot klassiek!

Muzikanten WWR 2024

Tijdens iedere editie van Westerwolde rijgt zijn er op de diverse locaties regelmatig optredens van een bont scala aan artiesten. Veel verschillende muziekstijlen zijn vertegenwoordigd en de sfeer is altijd geweldig.

Op deze pagina alle artiesten in willekeurige volgorde!


Mojore

Mojore legt zich toe op Ierse luisterliederen en ballads. Daarbij staat de diepere emotie achter de Ierse liederen centraal.
Verwacht van Mojore geen populaire pubsongs.

Wanneer: zaterdag 15 juni vanaf 10.30 uur
Waar: Beeldentaal


Siep Schoenmaker

Gedichten en vertelsels in het Gronings.

Wanneer: zaterdagmiddag 15 juni en zondagmiddag 23 juni
Waar: Trollgard


Flatlandish, akoestische muziek

Flatlandish is een muzikale reep chocola met Spaanse peper; akoestische muziek die smelt op de tong met af en toe een pittige bite…. Dat is althans hoe Flatlandish de eigen muziek omschrijft.
Ze spelen covers van bekende en minder bekende artiesten zoals Neil Young, Albert Niland, Neil Finn/Crowded House, Allan Taylor, Andreas Kümmert, Simon & Garfunkel, Andy Irvine enz. Naast covers worden ook af en toe eigen nummers ten gehore gebracht. De sfeer tijdens de optredens is intiem en laagdrempelig en wordt gekenmerkt door luistermuziek waarbij interactie met het luisterende publiek niet wordt geschuwd.

Peter Verhart en Jan Johannes Doff zijn beiden bezeten van mooie houtsoorten en laat dat nou het hoofdbestanddeel zijn waaruit een gitaar bestaat!
flatlandishmusic.com

Wanneer: zondag 16 juni vanaf 14.00 uur
Waar: Kopje Genieten
en
Wanneer: zaterdag 22 juni vanaf 10.30 uur
Waar: Jes theethuin


Twij Korten Twij langen tijdens de Westerwolde rijgt FAIR

De band bestaat uit Bart Kruizinga (Bellingwolde), Evert Kruizinga (Winschoten), Eltje Doddema (Harkstede) en Harm Tabak (Appingedam). De muzikanten begeleiden zichzelf en brengen een breed repertoire aan muziek. Aanvankelijk speelden ze louter Streektaalmuziek, maar met hun programma ‘The Story of Country’ trekken ze langs Noordelijke zalen en zijn ze zelfs in Duitsland actief.

Wanneer: woensdag 19 juni
Waar: Westerwolde rijgt FAIR Smeerling


Gypsy Jazz

Gypsy Jazz wordt gevormd door:
Henk van de Laar, sologitaar 
Christian Kloosterman, contrabass 
Pieter Knorr, viool 
Adriaan van Rumpt, slaggitaar 

Geïnspireerd door de gitaarvirtuoos Django Reinhardt, die in de jaren 30 met zijn Gypsy jazz furore maakte, bestaat hun repertoire uit:
Gypsy jazz, Latin, jazzstandards en een vleugje Bohemien.

Wanneer: dinsdag 18 juni 13.00 uur
Waar: de Burcht te Wedde


Michiel Mos

Michiel Mos (43)schrijft al liedjes sinds de brugklas. Hij zat in tal van bandjes en speelde verschillende instrumenten en stijlen. Maar tegenwoordig houdt hij het graag simpel. Gitaar en zang. Een beperking die voor rust en vrijheid zorgt. En zelfs ook voor schoonheid al zegt hij het zelf. Teksten in het Engels, met enkele uitschieters naar meer exotische talen, zoals Nederlands en Sanskriet.

Het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen maakt. Vind jij dat ook, dan vind je jezelf misschien wel in voedselbos Klein Renneborg, luisterend naar de muziek van Michiel Mos. Een mooie combinatie.

Wanneer: zaterdag 22 juni om 14.00 en 16.00 uur.
Waar: Voedselbos Klein Renneborg


Sessiebon Trio

Sessiebon Trio bestaat uit Cilia op piano, Rick op gitaar en Tom op contrabas. Samen spelen ze van bebop tot ballad, van blues tot boogie, van swing tot sweet. 

Wanneer: zondag 23 juni vanaf 11.00 uur.
Waar: Bennewollertoene

Duo Vaart13

Sfeer en feestmuziek voor elke gelegenheid.

Wanneer: zaterdag 15 juni 14.00 – 16.00 uur.
Waar: Stonefarm

The Blue Happy Bacon

The Blue Happy Bacon is een vrouwen popkoor. Ze zingen popmuziek, met zo nu en dan een uitstapje naar een ander genre. Het koor telt ongeveer 45 leden, verdeeld over vier stemgroepen: hoge en lage alten, hoge en lage sopranen. De dirigent is Marco Warta.

Wanneer: Zaterdag 15 juni vanaf 13.00 uur
Waar: Het MOW | Museum Westerwolde

A River Below, rockband

Uit de krochten van de Veenkoloniën zijn opgestaan 4 rockhelden, klaar om de ingedutte wereld van gegeneraliseerde rock te voorzien van nog meer doorsnee rock!

De band A River Below is opgericht in oktober 2016. Na te zijn gestart met z’n drieën, werd de band in september 2017 uitgebreid naar een kwartet. De bandleden zijn: Léon Lenting (guitar), Marinus Kanninga (drums), Desmond Dijk (vocals & bass) en Robert Hulzebos (guitar & vocals).

A River Below

Wanneer: zondag 23 juni 14.00 -17.00 uur
Waar: Ol Raive


Josien Bakker, zang en gitaar


Josien Bakker (2004) komt uit Vlagtwedde en is haar hele leven al bezig met muziek. Ze kreeg op haar zesde haar eerste gitaar en op haar negende haar eerste zangles. In maart 2019, tijdens de Grunneger Weeke, kwam haar muzikale avontuur in een stroomversnelling. Ze zong bestaande nummers met een eigen Groningse vertaling. In de tijd hierna volgde er muziek- en clipopnames, uitnodigingen bij radio- en televisiezenders en optredens bij verschillende gelegenheden. In september 2020 won ze het Grunneger Laidjesfestival.

Wanneer: zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur
Waar: Trollgard


The Good Case

Cees Reezigt is niet de gemiddelde muzikant. Hij schrijft al sinds zijn vijftiende liedjes, was medeoprichter van verschillende bands en heeft een schat aan ervaring. Voor ‘silly lovesongs’ ben je bij hem (meestal) aan het verkeerde adres, zijn liedjes zijn vaak verhalend en graven diep. Muzikaal liggen de wortels van The Good Case in de Amerikaanse songtraditie, maar er is sprake van een donkere en melancholische Europese ondertoon.

The Good Case is echter veel meer dan alleen een singer-songwriter. Cees wordt live en in de studio ondersteund door zijn muzikale kompaan Rob Anderson en het belang van dit snarenwonder is niet te onderschatten. Live staat de chemie tussen deze twee rasmuzikanten garant voor een pakkend optreden.

Ondertussen zagen drie albums het levenslicht: ‘Go’, ‘Road Movie’ en ‘Bridge’. Alle drie konden rekenen op lovende recensies. Momenteel wordt er gewerkt aan twee nieuwe albums.

Wanneer: zondag 16 juni 11.30 uur, 14.00 uur en in de loop van de middag nog een setje.
Waar: Tuinkronkels


Trio Old Folks

 Jaren 60 en 70-muziek en Ierse Folk.

Wanneer: zondag 16 juni 10.30 -13.30 uur
Waar: Stonefarm


Nikki en Bert, zangduo

Zangduo bestaande uit zangers Nikki Pontier en gitarist Bert Hardebol.

Wanneer: zaterdag 22 juni vanaf 14.30 uur.
Waar: Kwekerij Ol Daip


Beall & Finch, klassiek gitaar

Als Beall & Finch (Rosalind Beall en Jisse Vink) zijn wij bezeten van gitaar. Wij geven les, treden op, schrijven en arrangeren, filmen en registreren. 

Ons eerste album, “Delta”, hebben we in 2016 geschreven. Wij trokken inspiratie uit de blues- en folkmuziek. We zijn nu bezig met een tweede album, geïnspireerd door de Groningse landschappen en volksverhalen. 

Onze muziek is te vinden op YouTube en Spotify, en onze bladmuziek is te vinden op Musicnotes.com en onze eigen website. Voor meer informatie zie www.beallandfinch.com.

Wanneer: vrijdag 21 juni van 10.30 uur
Waar: By INE passie & ambacht

Sidaro

Sidaro speelt op mandolines, klarinetten, viool en nyckelharpas en vertolkt muziek uit West-Europa. Muziek om op de dansen: koppel dansen, rij dansen en kring dansen.

Je hoeft de dansen niet te kennen, er zal tijdens het optreden dansuitleg gedaan worden zodat je kan meedansen op de muziek.

Martijn Versteegh: klarinetten
Gert Top: mandolines en gitaar
Jantien Schaap: viool en nyckelharpas

Wanneer: donderdag 20 juni 13.00-17.00 uur.
Waar: Cultuurtuin Vriescheloo