Jeanette Oord-Kaandorp | glasobjecten

Fascinatie voor elke techniek…

Jeanette Oord-Kaandorp maakt glasobjecten onder de naam Verre de Jeanette – ‘verre’ betekent glas, dus ‘glas van Jeanette’. Ze woont in de mooie Hanzestad Kampen aan de IJssel.

“In 2010 ben ik voor het eerst met glas in aanraking gekomen, zo is mijn passie voor glas ontstaan. En nog steeds ben ik de mogelijkheden die er met glas zijn aan het ontdekken. Dat doe ik in mijn eigen atelier maar ook bij Quintus ons creatief centrum en de Vrije academie Vormgeving Glas.”

Ze vindt het een uitdaging om twee technieken, glasfusing en flamework, te combineren en er een mooi object mee te maken. Recent heeft zich verdiept in de oude glastechniek Pate de Verre, en ook dat boeit haar zeer. 

Jeanette is een tuinliefhebster, niet verwonderlijk dat ze graag werkt met echte bloemen in- en op glas. Veel plantaardig materiaal komt uit haar eigen tuin. Daarnaast maakt ze ook gebruik van andere materialen zoals hout en natuursteen. Maar de tuin is ook een inspiratiebron voor het maken van glasbloemen, of het gebruik van glaspoeders waarbij bloemen of blad in glas worden gebrand.
Jeanette zal een gevarieerde mix van haar werk laten zien bij Alteveer Buiten.

Verbinding
Pate de Verre

Praktische informatie

Verre de Jeanette
Jeanette Oord-Kaandorp
De Parelvissers 41
8265 SJ Kampen

06 24962937
j.h.p.oord@gmail.com
verredejeanette.nl

Wat is glasfusing en flamework?

Bij glasfusing worden verschillende stukken en kleuren glas samengesmolten. Dit gebeurt op een temperatuur tussen de 600°C en ruim 800°C.
Bij flamework wordt gewerkt met glasstaven- of buizen die verwerkt worden tot bv. een kraal of een kerstbal en bij Jeanette tot een bloem. De brander die daarbij gebruikt wordt werkt op propaan met zuurstof.

Glas is tijdloos, blijft altijd mooi, fascinerend. Sterk maar tegelijkertijd ook kwetsbaar.

Jeanette
Schaal van glas in lood, waarbij de bloemen tussen het glas zijn gebrand.

Parfumfles XXL