Monique Blaak en René van ´t Land

Monique Blaak (1962) is geboren in Benin City, Nigeria. Opgegroeid in West Afrika. Via Bussum in onze regio terechtgekomen. Ze woont en werkt in Sellingen.
Ze volgde ooit een 3 jarige opleiding tot kunstzinnig teken therapeut en diverse schildercursussen en workshops bij diverse docenten o.a. aan de Friese Kunstacademie. Inmiddels al weer twee decennia zelfstandig ondernemer als kunstenaar en tijdens schildercursussen en workshops geeft ze haar kennis regelmatig door.
René van ’t land (1959) is geboren in Uden en via Oss in het Noorden gekomen. Een technische achtergrond en een liefde voor moestuinieren. Daarnaast altijd bezig met houtbewerking. Samen met Monique maakt René Kunst-tegels, vaak met natuurlijke afbeeldingen, zoals insecten en kruiden.

Monique Blaak en René van ’t Land exposeren bij Gasterij Natuurlijk Smeerling

Praktische informatie

Kunsttuin De Holle Beetse
Monique Blaak / René van ’t Land
Borgerschapenweg 2
9551 XD Sellingen

0599 322448 
info@moniqueblaak.nl
moniqueblaak.nl
FB: Atelier Monique Blaak

Over het werk van Monique

Krachtig kleurgebruik en bijzondere structuren zijn kenmerkend voor de schilderijen van Monique Blaak. De kleuren van West Afrika, waar zij is geboren en opgroeide, komen bewust maar vaak ook intuïtief bij elkaar in organische vormen. Vanuit de kleur ontstaan de vormen op het doek. Kleur is dan ook het belangrijkste uitgangspunt in haar schilderijen, voor zowel abstract als figuratief werk.