Elizabeth Kodde | keramiek

Dezelfde kenmerkende kleuren, maar nu op keramiek

Elizabeth Kodde (1951) volgde de Kunstacademie in Rotterdam, waar ze ook haar lesbevoegdheid haalde. Als docent heeft ze heel wat jaren schilderlessen gegeven op zowel Vrije Academies als in haar eigen atelier in Bellingwolde: Bell´Arte.
Trouwe bezoekers van WWR kunnen Elizabeth Kodde dan ook al kennen van haar schilderkunst en haar tuin. Ze heeft een aantal jaren tijdens WWR geëxposeerd op eigen locatie. In de tussenliggende jaren heeft Elizabeth een nieuwe liefde gevonden in klei. Dit jaar stelt ze daarom haar keramiek ten toon en wel in de mooie tuin van MoeNieks. Opvallend is dat de kunstenares voor haar glazuren de kleuren creëert die we vaak zagen in haar schilderijen.
Heel herkenbaar en vertrouwd!
Elizabeth Kodde exposeert bij MoeNieks.

Praktische informatie

Atelier Bell’Arte
Elizabeth Kodde
Rhederweg 66
9695 CE Bellingwolde
0597 531600
bell-arte@ziggo.nl

kunstaanderandvannederland.nl

Elizabeth vertelt:

“Na jaren lang schilderen is er, door ook te gaan werken met klei, een dimensie bij gekomen. Ik hou er van om vormen handmatig te laten groeien en daarna te verfraaien met kleur. Qua vorm varieer ik op bepaalde thema’s, zoals schalen, kommen en meer vrije vormen.
Na het eerste bakproces komt er een heel andere, maar als schilder wel
 bekende, fase: het kiezen van kleuren. De kleuren maak ik zelf met door keramische pigmenten gekleurd klei slib.
Zelf keramiek maken heeft een groot verrassingselement. Pas wanneer de oven de tweede keer open gaat kan ik zien of ik blij ben met wat het uiteindelijk is geworden.”