Sidona Blaakmeer, keramiek

Sidona Blaakmeer (1955) is geboren in Stadskanaal, waar zij na wat omzwervingen sinds 1999 ook weer woont. Sindsdien is ze zich creatief gaan ontwikkelen, eerst met tekenen en schilderen. Al snel merkte ze dat ze haar creatieve ideeën beter in klei uit kon drukken.
In 2003 kwam ze in het open atelier van De Pauw te Stadskanaal voor het eerst in aanraking met de RAKU techniek. Het Japanse teken RAKU staat voor geluk, vrede, vrijheid en vreugde.  Typerend voor deze techniek is het craquelé effect na het bakken.
Naast het RAKU stoken volgde Sidona een opleiding in het boetseren van gezichten en heeft ze veel kennis opgedaan op het gebied van klei en glazuren bij het Kunstencentrum het Kielzog in Hoogezand.

Praktische informatie

Sidona Blaakmeer
Mast 17
9501 KB Stadskanaal
06 38902258

sidona55@gmail.com
Anodis.nl

Facebook: Anodis keramiek

Over haar werk

Sidona maakt handgevormde schalen, vazen en objecten, bewerkt met verschillende technieken, gestookt in houtoven of raku-ton. Ze werkt met engobes, pigmenten en (as)glazuren. Ze laat zich inspireren door haar directe omgeving; de natuur, de mensen en dagelijkse dingen om haar heen én door haar eigen gedachten.