Hermien Prins | keramiek

Dieren in de hoofdrol

Keramiste Hermien Prins is bekend van haar vaak kleurrijke dierfiguren. Ze toveren vaak een lach op je gezicht. Als je de levensloop van Hermien leest, is haar keuze voor dit thema begrijpelijk.

Hermien (1958) werd geboren in Zwollerkerspel en bracht haar jeugd door tussen de dieren op een veehouderijbedrijf in de Mastenbroekerpolder. Na de landbouwschool in Zwolle vertrok ze middels een uitwisselingsprogramma voor jonge boeren naar Canada en een jaar later emigreerde ze zelfs daadwerkelijk. Slechte werkgelegenheid in het verre Canada bracht haar weer terug in Nederland. Ze werkte eerst op het bedrijf van haar ouders, later als docente op een praktijkschool voor veehouderij. Tijdens een werkvakantie in Rusland leerde zij haar man kennen en samen runden ze tot 2016 een akkerbouwbedrijf in Emmer-Compascuum.

Nu woont Hermien in Roswinkel. De vier kinderen zijn uitgevlogen en ze heeft alle tijd voor tuinieren en haar andere grote passie: keramiek.

Praktische informatie

Hermien exposeert bij Kopje Genieten

Hermien Prins – Van der Kamp
Moersloot 136
7895 TP Roswinkel

06 18187694
mienartkeramiek@hotmail.com
Instagram: mien_art_keramiek

Over haar werk

Creatief bezig zijn is altijd een belangrijke uitlaatklep geweest voor de keramiste. In 2015 sloot ze zich aan bij een groep keramisten in Emmen waar docente Anneke Lutz uit Mussel haar de grondbeginselen heeft geleerd van het keramieken. (Anneke Lutz is bij Westerwolde rijgt goed bekend als exposant. Zij overleed in 2021 aan kanker)
De laatste jaren werkt Hermien thuis. Ze stookt in haar eigen oven, maar ook in de pit, de kachel of in de raku-ton in de tuin.

De uitdaging zit in het uitproberen van verschillende technieken. Het is niet verwonderlijk dat het landelijke thema, dieren, planten en vogels haar het meeste bezig houdt, maar na het bekijken van inspirerende video’s op YouTube stapt ze ook zo maar uit haar comfortzone om iets heel nieuws te proberen. Daardoor ontwikkelt en bekwaamt deze kunstenares zich nog elke dag!