Helena Jansen | keramiek

Na ruim 20 jaar in het bijzonder onderwijs gewerkt te hebben, slaat Helena Jansen een andere weg is. Ze kan zicht niet meer vinden in het strakke onderwijssysteem en besluit met keramiek te gaan werken. Helena verhuist van de stad naar het platteland en woont en werkt in België.
Het werk van Helena ontstaat puur en spontaan. Het werk voelt heel naturel aan en is veel meer gericht op de beleving dan op het perfecte resultaat. Hoe voelt het om uit een verwarmend handgemaakt kopje te drinken of te eten uit een bord gedecoreerd met elementen uit de natuur of haakwerk van de oma?

Tijdens het werken maakt Helana vooral gebruiksgoed op de draaischijf. Sinds ze begon met draaien is ze er niet meer mee gestopt. Er zit een heel mooie energie in de spiraalsgewijs opbouw van het gebruiksgoed dat ze maakt. Helena houdt ook van glazuren die verschillende lagen tevoorschijn toveren. Afhankelijk van hoe goed ze gemengd zijn en hoe ik ze uitgegoten worden, krijgt het telkens andere kleurschakeringen en dat geeft steeds een verrassend effect.

Helena geeft workshops en organiseert kampen keramiek en natuurbeleving, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Door het contact met de aarde en haar vruchten wil ze mensen terug dichter bij de natuur en hun eigen talenten brengen.

Praktische informatie

Helena exposeert bij Trollgard.

Helena Jansen
Binkermolenstraat 1
3950 Reppel

Telefoon: 0494/799009 | 0032/494799009
Email: puurhelena@gmail.com
Website: www.puurhelena.me
Facebook: Puur Beleven | Reppel | Facebook