Kunst geen kunst, Bourtange | Lenie Hoekstra

Het motto van deze kunstenares: In perfectie zit geen verhaal…

Lenie deed eerder een paar keer mee aan WWR, maar dan als kunstenaar in één van onze tuinen. Maar daarna meldde ze haar eigen tuin aan, omdat ze ook een aantal grote objecten wilde laten zien, die lastig te vervoeren zijn. Het was de stimulans om haar tuin tot ‘expositieruimte’ om te bouwen.

Lenie heeft een grote tuin, 4800 m2 en onderverdeeld in meerdere sferen. Rond het woonhuis vind je de bloemenborders; iets verderop een prieel, wat bijgebouwtjes en een kas en naarmate je dieper in de tuin komt, wordt deze informeler.
Er is gekapt om mooie doorkijkjes naar het omringende landschap te creëren. Achteraan het perceel is een bosgedeelte met wandelpaadjes; dit gedeelte deelt ze met de reeën.
Overal in de tuin staan de objecten van Lenie opgesteld, eigen creaties en ‘vondsten’ die een tweede leven kregen, zodat je op ontdekkingsreis kunt door deze kunstenaarstuin.  


Extra Activiteiten

Optreden K2, zangduo
Het programma: Grunnegs – mor ook aans wat is een verzameling met korte verhaaltjes en Groningstalige nummers, maar ook muziek (Country) waar de mannen door geïnspireerd worden.
Evert speelt daarbij gitaar en mondharmonica en Bart cajon en eveneens mondharmonica.

Wanneer: vrijdag 24 juni vanaf 14.00 uur


Praktische informatie

Kunst geen kunst
Lenie Hoekstra
Wollingboerweg 28
9545VC Bourtange

0599354305  |  0610537373

lenie-hoekstra@outlook.com

Woensdag 22 juni gesloten; andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Artistiek programma

Lenie Hoekstra exposeert in eigen tuin

Over haar werk

Lenie Hoekstra is geboren en getogen in Den Haag, maar verhuisde in 1998 naar Bourtange. Ze is autodidact, schildert al tientallen jaren en heeft zich in die tijd tal van disciplines opgelegd.
De tuin is de etalage voor de kunstobjecten van Lenie. Veelal ‘gevonden voorwerpen’ op ludieke wijze hergebruikt en bewerkt. Ook in de kas, die ingericht is als serre, staan creaties van de kunstenares.
In het woonhuis is haar atelier. Lenie heeft jarenlang schilderles gegeven. Daar is ze recent mee gestopt; alle tijd nu voor WWR!

Ingang atelier

In perfectie zit geen verhaal

Lenie Hoekstra